Go to the top

Kimono met shibori

seahorseworks / Blog /
Kimono met shibori

Experimenteren is spannend. En deze crea-workshop was heel spannend. Gestart met een paar witte katoenen lappen die uiteindelijk zijn getransformeerd naar fantastische kimono’s. Een prestatie om trots op te zijn.                                                                                                                                                        De lappen stof zijn gevouwen, gebonden, geknoopt, geregen, afgebonden, ge- ? Alles was mogelijk en dat hebben de kinderen ook ten volle geprobeerd. Door de verschillende bewerkingen komen de lappen allen totaal verschillend uit het verfbad. Na elke verfbeurt was het ‘uitpakken’ van je pakketje stof een ware euforie. Hoe zou deze lap er uit zien?? Deze techniek heet shibori en wordt in Japan nog steeds op zeer hoog niveau toegepast.                                                                                                       Na het verven kwam de naaimachine tevoorschijn. Stap voor stap werden alle lappen aan elkaar genaaid, naadjes werden open gestreken en als finishing touch is de zoom met de hand vastgenaaid. Het eindresultaat is verbluffend. Kijk zelf maar.