Go to the top

meubels van karton

seahorseworks / Blog /
meubels van karton

Elke week weer staan er heel veel (schone) dozen bij het afval. Heel veel dozen van prachtig lichtbruin golfkarton. Dat golfkarton is heel erg sterk en als je het dikker maakt is het nog veel sterker. In deze crea-workshop stellen wij de proef op de som: kun je zelf een stoel maken van karton? De kinderen zijn eerst gaan ontwerpen, nadenken wat ze willen maken. Daarna proberen ze uit of hun ideeën wel gemaakt kunnen worden én of het sterk genoeg is. Al snel blijkt dat meubels waar je iets op kunt leggen/zitten die lukken wel, meubels waarbij je kunt leunen, lukken niet. Dat is technisch veel te moeilijk. De kinderen hebben veel energie en toewijding gestoken in het snijden, plakken en construeren van hun pareltjes van karton.