Go to the top

Aquaduct bouwen is geen makkie!

seahorseworks / Blog /
Aquaduct bouwen is geen makkie!

De Romeinen waren sterke en slimme mensen. Steen voor steen hebben ze gesjouwd en gebouwd. Net zolang én net zo goed stapelen totdat het tientallen meters hoge aquaduct klaar was. Zo’n waterbrug brengt water uit de bergen naar de grote stad, ongeveer 40 kilometer verderop. Door slim rekenwerk hebben ze de waterweg zó omlaag laten stromen zodat het water blijft bewegen. Knap werk.
En als we het zelf proberen na te maken van papier, dan merken we dat het helemaal niet zo makkelijk is. Er zijn veel dingen waar we op moeten letten. Meten, goed kijken of het wel recht staat, of de bogen even groot zijn, hoe maak je het aan de berg vast? Maar we vinden allerlei oplossingen en als het straks klaar is zul je zien hoe mooi onze aquaducten z geworden.