Go to the top

Date Archives: augustus2015

Dyslexietraining voor volwassenen
maandag / aug 31, 2015 /

Dyslexietraining voor volwassenen

seahorseworks / Blog /

Het lezen en schrijven lukt wel, maar het gaat je niet makkelijk af. Met erg veel moeite kun je de juiste klank bij de juiste lettertekens vinden, of andersom. Het geeft je hoofdpijn, is vermoeiend en frustrerend. Voor de jongere generatie is het inmiddels vrij gemakkelijk om een test te maken en mogelijk een dyslexieverklaring te krijgen. De iets oudere generatie weet maar al te goed dat dyslexie er in hun schooltijd “niet was”. Je moest maar harder werken, of je was lui en gemakzuchtig, of je zou dom zijn. Allemaal niet waar natuurlijk, maar ja, je kreeg het zó vaak te horen. En ja, het lukte ook niet goed met steeds weer dezelfde fouten…
Wil je dit niet meer? Wil je meer grip hebben op al die letters en klanken? Wees dan welkom in mijn atelier in Amstelveen. Op persoonlijke wijze gaan we samen aan de slag. Je geeft zelf je doelen aan en bepaalt zelf wanneer je weer je moerstaal meester bent.

Crea-workshop:  je eigen kleurboek
zondag / aug 30, 2015 /

Crea-workshop: je eigen kleurboek

seahorseworks / Blog /

Jij als kind maakt voor een volwassene een heus kleurboek. Je bedenkt alle tekeningen zelf, je schept je eigen papier én je bindt alle vellen tot één echt boek. Dit is allemaal gelukt tijdens de crea-workshop in het atelier van SeahorseWorks. Het was niet altijd gemakkelijk om te bedenken hoe je de tekening zó moest maken zodat het ingekleurd kon worden. Maar elke pagina is een plaatje geworden!
Wie kan zo’n cadeau dan nog weerstaan??

Teambuilding met creatieve opdrachten
zondag / aug 30, 2015 /

Teambuilding met creatieve opdrachten

seahorseworks / Blog /

Samen met je collega’s in een ongedwongen sfeer creatieve opdrachten maken bevordert de onderlinge verbondenheid. Het werken aan eenzelfde crea-opdracht opent het contact. Iedereen wordt in de gelegenheid gesteld om met een andere/nieuwe bril naar zijn/haar naaste collega’s te kijken. Allen zijn min of meer uit hun comfortzone gehaald en het is toegestaan om te spieken hoe je collega iets oplost of benadert. Het verfrist of opent een band met je collega, waar je in je dagelijkse omgang in de wandelgangen niet toe komt.
De thema’s of opdrachten zijn altijd in onderling overleg samen te stellen, op maat dus. De lokatie is afhankelijk van het aantal deelnemers. Groepen t/m 10 personen kunnen in mijn atelier terecht, voor grotere groepen wordt naar een externe lokatie gezocht. Uiteraard is incorporate ook mogelijk.